Beste skanner 2016

Vurderer du å anskaffe deg skanner i nærmeste framtid? Det finnes veldig mange å velge mellom på markedet, men alle egner seg ikke til alt.

Vi viser deg forskjellige typer som regnes for å være beste alternativet i skrivende stund.

Foto-skanner

Dette er skannere som først og fremst er velegnede til å skanne gamle fotografier du har liggende, evt overføre bilder fra blader og andre publikasjoner til datamaskinen din.
De siste par årene har Canon Canoscan 9000F Mark II fått høye scoringer i ulike tester. Denne flatbed-skanneren kommer dog uten arkmater, og gjør unna 8 skannejobber i minuttet.
Oppløsningen er hederlige 9600 x 9600dpi og den kan også skanne dine gamle slides og foto-negativer og laste dem rett opp i Skyen, om du ønsker dèt.

Dokument skanner :

Det største behovet i arbeidslivet og skolesammenheng, er gjerne å få skannet dokumenter, hovedsakelig svart-hvit tekst, og noen ganger fargeillustrerte dokumenter.
De fleste og enkleste skannerne tar ett og ett dokument, hvor du selv må fysisk åpne dekselet og legge ned neste ark for hver ny skanne-jobb.
Hvis budsjettet ditt tillater det, kan du bevilge deg en modell hvor en bunke ark som skal skannes kan legges i lag i en ark-mater, så trekker maskinen ett og ett ark inn selv for skanning. Dette er typisk for dyrere kontormaskiner. Da vil skanneren ofte også tilby å kunne skanne begge sidene av arket du mater den med; fortsatt uten at du selv trenger å berøre eller snu det over mellom operasjonene.
Mange små og mellomstore bedrifter vil kunne dekke sine behov med testvinneren Plustek SmartOffice PS286 Plus. Denne skanneren vil auto-korrigere alle dokumentene du mater den med, slik at de kommer i korrekt oppreist stilling når den lagres.
Softwaren som følger med gjør at alle skannede dokumenter kan lagres eksternt og f.eks være tilgjengelig ute i felten for alle dine – og bedriftens øvrige – elektroniske hjelpemidler, som PC, laptop’er, smarttelefoner og nettbrett. En hendig funksjon er at skannede dokumenter kan her gjøres søkbare, slik at du lett finner tilbake til kvitteringen med den-og-den datoen eller innholdsteksten fra en av turene dine i fjor.

For litt større behov, eller en større arbeidsplass, vil en annen testvinnende skanner være Panasonic KV-S10

Den skanner enkelt alle typer formater; fra visittkort, pass, fotografier og opp til A4-dokumenter. Arkmateren tar 100 originaler og den skanner gjennom 45 av disse i minuttet. Oppløsningen er 600 x 600dpi og kobles gjennom USD 3.0-port.
Dette er et solid produkt som produsenten gir hele tre års garanti på. Største ulempen er at den ikke har wifi-tilkobling.
For hjemmebruk vil en optimal variant ofte være en kombinert skanner, kopimaskin og skriver.
De ulike elektro-butikkene kjører gjerne tilbudskampanjer på slike modeller. Ha bare klart for deg hvilke typer utskrifter du blir å kjøre mye og mest av? Er det f.eks fotografier du vil skrive ut, så vil optimalisert fotoskriver være rimeligere i drift og ha lavere utskriftskostnad enn en allround som skal hovedsakelig skanne og printe dokumenter.

Portabel skanner

Enten du skal flytte en skanner mellom ulike kontorpulter på en arbeidsplass, eller fra pappas hjemmekontor og opp på lekserommet, så er det viktig at en slik skanner er fysisk liten og lav av vekt.
Brother ADS-1600W tilfredsstiller disse kravene med glans. Dessuten har den en rekke finesser man kan like godt : dedikert arkmater som holder 20 ark, kjapp nok til å skanne hele 18 ark i minuttet og kan tilkobles både via USB og over wifi.
Denne skanneren har dessuten et kjekt touch-panel i front for å velge funksjoner og tilbyr 600 x 600dpi oppløsning. Det eneste vi sånn umiddelbart savner her er innebygget batteri.

Privacy Policy