Ultrabooks for skolearbeid

mac-459196_640Ultrabooks er gjerne benevnelsen på laptop’er som er både tynne og lette. Ofte kommer de med lang batteritid også.

Hvilke kunne være ideelle for skolebruk? Skal batteriet ha varighet fra du går hjemmefra om morgenen til du returnerer utpå ettermiddagen? Vil du drasse strømkabelen med deg i skolevesken – eller helst ikke?
Vi har sett på noe av utvalget!

Enkel og grei : Acer Aspire S13

Acer Aspire S13 er verken den letteste, kraftigste eller tynneste av ultrabooks, men den er en av de billigste. Den pakker et batteri som varer i ti timer, noe som vil være mer enn nok for en vanlig skoledag.

Den har dessuten en touchskjerm, noe som er høyst uvanlig hos billige ultrabooks.

Her er spesifikasjonene i Acer Aspire S13:

Prossesor: Sjette generasjon Intel i7 eller i5. Grafikk besørges av Intel Graphics 520.

Arbeidsminnet er på 4 GB eller 8 GB, og du får 256 GB eller 512 GB lagring på SSD.

Skjermen er en 13.3 tommer full HD (1920 x 1080). Veiledende pris begynner på kr 5.700.

Tablet og ultrabook – Microsoft Surface Book

Her er en ultrabook som koster skjorta, men som kanskje er verdt det. Microsofts Surface Book er verdens kraftigste og tynneste Windows 10 ultrabook.

Det som er spesielt med Surface Book er at den er en tablet på samme tid som den er en laptop. Skjermen kan kobles fra tastatur-understellet om du f.eks kun vil sitte og lese.
Men ikke nok med det, den har også Intels helt nye Skylake prosessor, og Nvidias GeForce Graphics. Så med all denne kraften utkonkurrerer den så å si alle andre ultrabooks.

Ulempene med denne ultrabooken er at den er tyngre enn de fleste 13 tommer ultrabooks, at batteriet varer kun i drøye 7 timer før det må lades igjen, samt den heftige prisen.

Her er spesifikasjonene i Microsoft Surface Book:

Prossesor: Intel Core Skylake i5 eller i7.  Velg mellom Intel HD Graphics 520 eller GeForce Graphics. Bra med arbeidsminne her : 8 eller 16 GB RAM.

Lagringinga skjer på en 128 GB eller 256 GB disk (PCIe 3.0 SSD)

Skjermen er en 13.5 tommer Pixel Sense Display (3000 x 2000)

Prisen begynner på kr 10.200 og øker med større RAM og/ eller lagringsminne.

Noe av det beste – Dell XPS 13

Dette regnes av mange som en av de beste ultrabooken, og laptopen for den saks skyld, på markedet. Den har en 13.3 tommers skjerm, men siden skjermkanten er så liten, så ser den ikke større ut enn en vanlig 11 tommer laptop.

Batteriet yter ca 10 timer før ny ladning er påkrevd. Designet er ekstremt kompakt. En annen litt rar ting med Dell XPS 13 er at webkameraet ikke er midtstilt. Dette kunne lett ha blitt unngått.

Dell XPS regnes som markedets beste ultrabook med Windows operativsystem, og den takler enkelt både jobboppgaver og ikke alt for grafikktunge spill. Denne ultrabooken vil kunne gi deg alt du trenger i mange år før du føler den må byttes ut med en ny. Dell har klart å balansere ekstrem kraft med et veldig elegant, kompakt og lett design. Prisen begynner på 10.000 og øker i takt med hvor heftig innmat du vil ha.

Her er spesifikasjonene til Dell XPS 13:

Prossesoren er en Intel Core i5 eller i7. Velg mellom Intel HD Graphics 520 eller Intel Iris Graphics 540. Her får du 4 GB eller 8 GB RAM å jobbe med.

Lagringa skjer på en 128 GB eller 256 GB (SSD) disk.

Skjermen er en 13.3 tommer full HD (1920 x 1080) eller om du betaler mer: quad HD (3200 x 1800)

Privacy Policy